Arduino de Basis

Arduino de Basis

Een Arduino is een 8-bits microcontroller, iets groter dan een pinpas. Het is een soort mini-computer die je zelf kan programmeren. Met een Arduino en je eigen code kan je echt van alles maken.

Dergelijke microcontrollers worden ook gebruikt om een ontwerp of programma snel te kunnen testen alvorens het massaal in een fabriek op een klein printje wordt gezet.

De meeste consumenten gebruiken het echter om hun fantasie tot leven te laten komen, iets na te maken voor een fractie van de kosten, home-automation of gewoon voor de fun.

Meer over de werking van Arduino kan je lezen in de bijgevoegde ebooks. Met dank aan Brian Evans (EN) en Arjan Kompanje (NL) voor het schrijven van deze ebooks.

In deze boeken leer je de basis van Arduino, hoe de code is opgebouwd en nog veel meer! Waaronder: definiëren van pinnen, declareren van variabelen, Array’s, Constanten, If, For, While, uitlezen van sensoren, schrijven naar de seriële soort.

Tot slot staan er ook wat praktijkvoorbeelden in die goed van pas komen als je bijvoorbeeld net een basisset hebt gekocht.

Direct aan de slag? Kijk eens naar Simpel Stoplicht

Bijlagen