Eindelijk een oplossing voor de MK3/Octoprint problemen

Eindelijk een oplossing voor de MK3/Octoprint problemen

Ik heb al een poosje een Prusa i3 MK3 in gebruik. Dit is mijn tweede (originele) Prusa 3d printer.

Problemen met firmware

Tot op heden maakte ik gebruik van de SD-kaart, mede omdat er problemen zijn met Octoprint i.c.m. de MK3. Dit is erg onhandig omdat ik dus eerst naar de printer moet om de SD-kaart er uit te halen, of elke keer mijn macbook (en losse kaartlezer) moet meenemen… Maar de oplossing is nabij aldus Josef Prusa!

https://twitter.com/josefprusa/status/959631630884368384

Afgelopen weken heb ik de GitHub pagina van Prusa in de gaten gehouden, daar werd gemeld dat ze waarschijnlijk het probleem met de MK3 hebben opgelost. Nu ook Josef Prusa tweet dat er een nieuwe build online komt heb ik besloten deze te installeren en aan de slag te gaan met Octoprint op mijn MK3.

Zelfde probleem op de MK2(s)

Overigens speelt hetzelfde probleem op de MK2, alleen heb je daar nog de keuze om firmware 3.0.12 te installeren welke de problemen niet heeft. Ik heb navraag gedaan bij Prusa wanneer het probleem met de MK2 oppakken. En uiteraard volgt die snel, maar ze gaan eerst de MK3 problemen oplossen.

Octoprint installeren?

Lees het in dit artikel