Snel een nozzle wisselen van de Prusa XL zonder demontage

Snel een nozzle wisselen van de Prusa XL zonder demontage

Mocht je net als ik het idee hebben om meerdere nozzles te kopen voor je XL (sterker nog, heb ze liggen) die je wilt kunnen wisselen. Dan is dit echt een aanrader!

In mijn geval ik heb de standaard 0.6 nozzles (was een van de vroeger pre-orders) in mijn XL. Ik heb onder andere de 0.6 hardened ObXidian nozzle van Prusa besteld. Dit zodat ik met de Prusament Carbon Fiber rol aan de slag kan. Daarbij heb ik uiteraard geen zin om de boel uit elkaar te halen als dat niet niet nodig is (ook al kan ik deze nozzle gewoon permanent in 1 van de 5 toolheads laten zitten).

Prusa heeft hiervoor afgelopen week een XL Nozzle Replacement Tool online gezet op Printables. Dit zorgt dat je niks los hoeft te halen en ook niet hoeft te rommelen met een tang om de hotend vast te houden met alle ellende van dien. Ze hebben zelfs gedacht aan de mensen die de sock hebben geplaatst, zoals ik.

Ik ga er waarschijnlijk van het weekend mee aan de slag. In dat geval wel eerst geprint in ABS of ASA, beetje kip en ei verhaal ­čśë

Heb jij geen XL maar een MK4 die dezelfde Nozzles gebruikt? Ook hiervoor heeft Prusa een tool online gezet.